Den allra sämsta bloggaren

Vad hände egentligen? C-uppsats hände.

Sedan 6 veckor tillbaka jobbar jag som en liten bäver med en enorm oformlig textmassa som förhoppningsvis ska resultera i ett ~*bidrag till forskningen*~. Har pga detta utvecklat ett mycket aktivt undvikandebeteende kopplat till allt som har skärm och/eller tangentbord. Men jag har stickat desto mer!

Vissa projekt motiveras av att jag vill ha det färdiga plagget, andra av att jag vill prova en ny teknik eller ett visst garn. Nu senast stickade jag dock faktiskt ett par vantar enbart för att det var en Bra Grej. Fina fina webbutiken Organic Knitters startade nyligen upp igen efter en tids uppehåll. Som namnet antyder satsar denna butik fullt ut på ekologiska och hållbart framtagna garner. Garnerna är dessutom i flera fall från mindre spinnerier och ullproducenter som arbetar med sällsynta fårraser. Jag tycker detta är ett så ofantligt bra initiativ. Min klädkonsumtion har minskat kraftigt sedan jag började sticka, men självklart vill jag fortsätta minska den inverkan på planeten mina garn- och klädinköp ändå innebär (wicca good and love the earth and women power and I’ll be over here). Att nu kunna köpa ekologiskt garn på ett enklare sätt = HURRA. Jag gav uttryck för min glädje genom att klicka hem ett paket med rumänskt ullgarn och ett tjusigt vantmönster.

(Jag ska väl klargöra att jag inte på något sätt sponsras av Organic Knitters, utan detta är uppriktig glädje/beundran.)

20151213_110030

Garnet heter Elena och kommer från Moeke Yarns. Garnet är spunnet på ett litet spinneri av lokal ull,  växtfärgat och ganska varierande i tjocklek. Och det luktar får. Så mycket att kvinnan i paketutlämningen på ICA reagerade. Det här var första gången jag blev tvungen att tvätta garn innan jag kunde börja sticka med det, och trots tre omgångar i baljan med massor av ulltvättmedel sitter lukt och fett delvis kvar i de färdiga vantarna. Jag tycker det är ganska trevligt, men jag kommer inte ge bort dessa i julklapp som det var tänkt.

20151213_110016

Vantmönstret Roma är jättebra, tumkilen speciellt har jättefin passform. På handryggen stickas ett fint strukturmönster med aviga och räta maskor. Inget komplicerat med andra ord. Jag tycker dock att mönstret försvinner lite då garnet i sig själv har så mycket struktur och ett ganska ojämnt utseende. Det vore roligt att sticka samma vantar i ett jämnare, mer rundspunnet garn. Då tror jag de aviga maskorna verkligen skulle få poppa.

20151213_110043

Tack vare allt lanolin i garnet är vantarna relativt täta och varma, men jag tror ändå att de får åka ner i lådan och komma fram lagom till våren. Flerfärgsstickat eller lovikka passar helt enkelt bättre i jämtländsk vinter.

Annonser

2 reaktioner på ”Den allra sämsta bloggaren

  1. hur många hp är en C-uppsats? jag har så himla dålig koll på bokstäverna, vi liksom använde aldrig dem utan sa kandidatuppsats och exjobb om våra (eller ja jag skrev bara exjobb, ingen kandidat). löser det sig, trots att det är jobbigt?

    jag ska absolut kolla in organic knitters! har annars fastnat på svensk ull men för variation kan det ju vara kul med ekologisk också. men asså hmmmmmm på ojämnt spunnet… jag avskyr det 😦

    • Jag tror den egentligen är på 15 hp. Vår c-uppsats är dock inbakad i en annan kurs som är 22,5 poäng totalt. Jag tror det kommer lösa sig fint! Det har inte varit direkt jobbigt men väldigt intensivt och mycket hela tiden.

      Gör det! Jag vet inte om jag kommer använda just detta garn mer heller, pga just ojämnheten. Tycker det funkar dåligt både i flätor och spets 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s