Ett virrvarr av flätor

rolf1

Under den ganska intensiva C-uppsatsperioden (som fortfarande inte är slut, för övrigt) räckte min överblivna hjärnkapacitet bara till ganska små projekt. Sockor. Vantar. Halvvantar. Eftersom jag var för schlukk (dåligt stavad jamska, betyder ungefär ”levande död”då det används i min familj) för att besöka någon garnaffär under november-december stickade jag i huvudsak från stashen.

När jag fyllde år förra året fick jag två nystan knallrosa Drops Nepal, en tjock ull/alpackablandning. Dessa omvandlades relativt raskt till ett par fina halvvantar – flätstickade på ovansidan, resårstickade i handflatan. Mönstret kommer från Vantar för alla årstider, är designat av Kamilla Svanlund och heter Rolf. Utmärkt mönster, som jag dock modifierat en del här – jag tog bort en repetition av flätmönstret, eftersom vantarna nästan nådde mig till armbågen då jag stickade dem på orginalvis. Lite för långt för min smak. Jag stickade dessutom med något mindre stickor än angivet då mina händer är pyttesmå.

Perfekt projekt för den som vill prova på flätor – stadigt garn, större stickor (4 mm i original) och tydliga instruktioner gör det lätt att få det snyggt. Lite mer detaljer om projektet, garnåtgång osv. finns på min ravelrysida här.

Förhoppningsvis kommer denna blogg uppdateras mer frekvent framöver – jag kommer ha mer tid, jag har en hög med obloggade (och oblockade…) projekt hemma och en sprillans ny kamera jag fick i julklapp av min alldeles för snälla sambo. Vi har underbara tider framför oss, osv osv.

Annonser

2 reaktioner på ”Ett virrvarr av flätor

  1. riktigt snygga 😀 tycker halvvantar ser så konstnärligt ut på något sätt, men kan inte ha dem själv pga fryser som främst om fingrarna

    • Tack! ❤ Det är ett orimligt plagg egentligen, fingrar är ju helt klart mest köldkänsliga? Har mest halvvantar när jag är i skolans bibliotek och pluggar pga svinkallt. Hjälper helt ok då tycker jag + att jag kan skriva samtidigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s