Historien om när jag breakade the internetz (eller FO: Belmont)

Under jullovet stickade jag på en grå spetskofta i Magasin Duetts garn supersoft-garn.  Mönstret hette Belmont, designat av Gudrun Johnston. Det var mycket njutbar stickning, när jag gav upp idén om två decimeter vriden resår. Det gick bara inte. Efter fem varv på drygt 200 maskor suckade jag djupt, repade upp och började om med vanlig 2×2-ribbstickning. Efter en liten stund var jag övertygad om att jag faktiskt tyckt att vanlig resår är snyggare hela tiden faktiskt. Hurra för adaptiv preferensbildning! *ler psykologstudent*

Koftan blev klar på några veckor, tvättades och fick fina träknappar. Sedan skulle den färdiga koftan fotas. Jag gjorde som jag brukar – drog på ett snabbt lager rött läppstift, tvingade min sambo ta 200 bilder i varierande vinklar. Sedan förkastade jag alla utom två. Dessa lades upp på min ravelrysida, och en tog sig hela vägen till instagram.

belmont2

Den blev snabbt min mest likeade bild någonsin. Designern postade sedan min andra projektbild på sitt eget instagramkonto (hon bad om lov innan, såklart), och mitt följarantal tredubblades på några timmar. Och jag förstår fortfarande inte riktigt vad som hände.

Jag har alltid varit hemskt obekväm med att fotograferas, jag tycker inte om att se mig själv på bild och min inställning till mitt stickande är närmast äsch, inte är det nåt märkvärdigt. Så att hundratals främlingar uppskattar något jag gjort är surrealistiskt.

belmont1

Jag kan inte riktigt hantera det, som ni märker. Men jag tycker mycket om koftan. Det gick åt lite drygt 2,5 nystan av Supersoft i färgen Pebble, och jag använde 3 mm-stickor. Inga modifikationer bortsätt från den tidigare nämnda, att jag stickade resåren vanlig istället för vriden. Mönstret går att köpa separat på ravelry men jag rekommenderar starkt att införskaffa hela e-boken The Shetland Trader Book 2, jag äger den och den är fantastisk.

Annonser

2 reaktioner på ”Historien om när jag breakade the internetz (eller FO: Belmont)

  1. Du passar verkligen otroligt bra i så korta koftor! jag är rätt så avundsjuk, för det är skitsnyggt verkligen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s