En orange sjal

I somras var jag i London med trevligt sällskap. Mellan alla museum vi besökte hann vi också inom garnbutiken Loop i Islington. Mycket trevligt, även om den inte riktigt nådde upp till mina högt ställda förväntningar (ett resultat av mycket intensivt hajpande från instagramkonton och bloggar jag följer). Jag kunde dock inte motstå att köpa ett par lyxhärvor, däribland en härva Madeline Tosh Sock i färgen Citrus – ett 100 % merinogarn i fingering-tjocklek med mycket twist och stuns. Under ett par höstveckor när det var extra grått, regnigt och allmänt eländigt omvandlade jag garnet till en sjal. Den blev dock blockad och fotograferad först i förra veckan. Skåden: Mountain Moss!

DSC_0197

DSC_0209

DSC_0217

DSC_0193

 

Bildernas gula ton är ett resultat av redigering – orginalbilderna var så blåtonade att jag såg ut som en kort person från Avatar. Det är svårt att ta bra bilder i snö.

Mönstret är föredömligt enkelt och välskrivet. Sjalen stickas från början som en vanlig halvcirkelsjal, i rätstickning och slätstickning med rätstickade ränder. Sedan stickas spetskanten på och ihop med övriga sjalen – många små och korta varv, alltså. Detta vägs i mina ögon upp av att en bara behöver maska av 14 maskor istället för 300-nånting. Avmaskning = själens fiende.

Jag använde stickor 3,75 mm och stickade upp i princip allt av mitt 100-gramsnystan (strax under 400 m). Under de sista trettio varven eller så var det mycket oklart om garnet skulle räcka. Jag gjorde en segerdans runt den lilla garnstump som var kvar när jag var i mål.

Garnet då? Jag stickar sällan med såhär lyxiga garner (en härva Tosh Sock kostar drygt 200 kronor), och jo, det var en rolig upplevelse. Mjukt, vackert och lättstickat. Det bästa var/är färgen – den  har ett otroligt djup och många fina skiftningar som inte riktigt syns på bilderna.

Annonser

2 reaktioner på ”En orange sjal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s