Blockning pågår

Jag har haft intensiva veckor. Jag har hunnit avsluta en kurs i klinisk psykologi och en kurs i motiverande samtal samt en hel hög med projekt som nu blockas på olika ställen i lägenheten. Hela mitt hem doftar av blöt ull.

I vardagsrummet ligger något grönt:

IMG_20160403_123039

Detta är ännu en teststickning för duktiga Linnea. Som vanligt är mönstret briljant. Knapparna är från min LYS Kaki i Åre, där jag köpte garn till den första halsduken jag stickade i vuxen ålder (blekrosa Drops Eskimo. Jag var arton och halsduken var en lite för kort ribbstickad evighetsvariant).

Strax intill ligger något triangulärt som varit på stickorna sedan i januari:

20160403_155836

Och till sist, i sovrummet, vilar detta MONSTER till sjal:

received_10209075904353652

Tack till Maria som kom förbi och tog bilden (som får mig att skratta varje gång jag ser den – något med perspektivet gör att jag ser ut som en minimänniska bredvid VÄRLDENS STÖRSTA SJAL). Jag hoppas innerligt att denna turkosa gigant hinner torka tills ikväll. Annars kan det leda till slitningar i mitt förhållande.

Apropå blockning: finns det något vettigt svenskt ord? Spänna ut fungerar ju om det är en spetssjal en har stickat, men för det mesta handlar ju blockning bara om att tvätta ett plagg och försiktigt forma det tills det ser ut som vaddetnuskavara. Visste ni förresten att engelskans blocking också är en teaterterm? Regissören ”blockar” scenen när hen bestämmer var skådespelare och rekvisita ska placeras, kort sagt ser till att allt är på rätt ställe. Inte helt olikt det stickare gör, med andra ord! Och nej, detta har jag inte upptäckt själv, utan läst i en av Stephanie Pearl-McPhees (Yarn Harlot) böcker. Läs dem, mycket underhållande.

Apropå blockning, del 2: Prata inte om att du ska ha ett ”block-party” runt icke-stickare. Då tror de att du lyssnar på indierock.

Annonser

2 reaktioner på ”Blockning pågår

  1. ok nu ser jag ju här var du köpt knapparna NEVERMIND

    jisses vilken fin sjal 8) hur ser den ut på?

    • Tack! Jag ska försöka ta bilder snart. Det är en halvcirkelsjal så den ligger runt axlarna som en liten mantel ungefär. Mycket trevligt men jag vet inte när jag ska kunna använda den riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s