And I was like: Baby, baby, baby, ooh

violettainsta

Det verkar inte gå att sluta sticka bebiskläder. Små, portabla projekt innebär att jag slipper en hög svettig ull i knät rankas högt under dessa varma sommardagar. Här ovan syns den lilla hjälmmössan Violet från första numret av Making magazine (rekommenderar starkt att bläddra igenom förhandstitten, det är en hjärtslitande vacker publikation). Garnet är en handfärgad bfl/silke-blandning såatteh. Lyxbebis.

Jag har också slutfört två små koftor, båda stickade efter samma mönster – Islay av Gudrun Johnston. Den gröna är gjord av resterna från min egen Islay-kofta, och fick rosenröda, lätt melerade knappar. Den blå med gammelrosa knappar är stickad i dubbelt Magasin Duetts Supersoft jag haft i stashen i flera år. Jag tror färgen heter Robin’s Egg.

Det kanske inte behöver sägas att jag gillar detta mönster (i och med att jag de facto stickat det tre gånger), men oj vad jag gillar detta mönster. Detaljerna vid halsringningen är ljuvliga, och vad jag förstått är v-ringat perfekt på småttingar som ju sällan har så mycket till hals. Skönt att slippa knappar som skaver de små dubbelhakorna, kan jag tänka mig.

Slutligen så har jag ett projekt som är så gulligt att jag nästan vill sätta en sådan där VARNING FÖR SÖTCHOCK-rubrik som clickbait-artiklar med bebisuttrar brukar ha. Jag menar, titta på det här:

DSC_0508 (2)

Detta är sparkbyxan och mössan Daffodil av Anna Nilsson, som även designar under namnet Playsweetmusic. Jag köpte mönster, garn och knappar som ett kit hos Majas manufaktur. Både byxan och mössan stickas sömlöst med många fina detaljer och smarta lösningar – titta bara på axelbanden med i-cordkanter och mössans små öronlappar! Över sparkbyxornas bakstycke stickas även förkortade varv för att göra plats åt en liten blöjrumpa. Ja ni hör ju. VARNING FÖR SÖTCHOCK som sagt. Knapparna Maja valt ut är också hejdlöst gulliga, vsg för närbild.

daffodillknapp

FJÄRILAR! GÖLLIT!

Inget av ovanstående har stickats med någon särskild mottagare i åtanke – släktens minsting har nog redan hunnit bli för stor för dessa plagg. Jag får väl vänta på att ytterligare någon släkting eller bekant reproducerar, och har därför lagt kläderna i en lavendeldoftande låda så länge. Visade lådan för en vän som med ord sa ”vad fint!” men med sin blick sa ”sök hjälp”, så jag antar att detta blogginlägg kan kategoriseras som utlämnande/personligt/hudlöst. DÖM MIG INTE.

/Anonyma Bebisklädstickares grundare

Annonser

3 reaktioner på ”And I was like: Baby, baby, baby, ooh

  1. åh herregud jag ÄLSKAR att sticka bebiskläder. det går så snabbt! svisch!!! sparkbyxan är fantastisk, jag blir lite sugen att sticka den eller någonting liknande. har funderat på att sticka en overall till min systerdotter men inte hittat nåt överdrivet lockande mönster… hmm hmm får se hur det blir.

    kul att du är tillbaka 😉 var inne här för nån dag sen och suckade djupt och tänkte ”var……………………….. var är emma…………………… varför inte här………..”

    mvh josefine!!! tror inte mitt namn syns?! utan bara förbaskade bloggnamnet

    • Alltså LYCKOS dig som har en bebis att sticka åt! jag är ju just nu bara en galen bebiskläd-hoarder :((((

      Jag hoppas resten av sommaren ska bli mer produktiv, bloggmässigt. Och IIIIH du har en blogg <3__<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s